Un job stabil pentru viitorS-a ajuns la concluzia ca cel mai căutat job în momentul de fata este webdesig-ul, care va fi și în viitor. După cum putem observa cu toții,internetul evoluează pe zi ce trece și tot mai multe firme închid magazinele de la colt, pentru a-si face un magazin online. Din punct de vedere al investitiei, este recomandat să se facă un magazin online, pentru ca vanzarile pot crește mult mai repede decât în situația în care faceți promovare locala, prin reviste sau alte treburi.

Cu cât internetul evoluează mai mult, cu atât tot comertul o să se mute în mediul online. În orașul Bucuresti de exemplu, foarte multe firme aleg sa își închidă magazinul, pentru ca pur și simplu nu mai renteaza, curentul costa mult, angajații, chiria și multe altele. În mediul online nu trebuie plătit decât o suma modica, de maxim 100 de lei pe luna, reprezentând taxa lunara pentru hosting ( gazduire ).

Cu ce se ocupa un webdesigner ? Aici putem vorbi despre o mulțime de lucruri, dar în special vorbim de partea de creare și realizare a unui site. Este inclusa și programare, de aceea în situația în care doriți sa va faceți webdesigner trebuie sa știți ca va trebuie și puțina programare. Ca și programare putem vorbi despre baza de date, php, html
și c++. Este important sa știți ca un webdesign se ocupa și pe partea de imagine. De aceea este bine sa existe și puțina imaginatie.

Nu oricine poate sa lucreze în acest domeniu, pentru ca poate deveni uneori plictisitor, din cauza clientilor care nu știu ce vor exact. Pretul unui site poate porni de la 50 de euro, pana la 1000 de euro inclusiv. Este un domeniu în care se câștiga foarte mult, mai ales ca în afara de realizarea unui site este nevoie și de partea de SEO.

Ce reprezintă acest SEO ? Multă lume nu știe exact ce este acest cuvânt, dar el provinte din limba engleza SEARCH ENGINE OPTIMIZATION, tradus în limba romana ca optimizarea în motorul de căutare. Mai bine zis, promovarea unui site web pe internet. Este cel mai important pas din meseria de webdesigner.

Dacă la capitolul realizare a unui site, se poate pricepe și un om fără experiența, la capitolul promovare este nevoie de o experiența mare. Sa luam exemplul următor : pentru a promova un site web în motorul de căutare google pe anumite cuvinte cheie, este nevoie de marcajele H1,H2, title, meta description, cuvinte cheie și etc, pentru a ști algoritmul google unde sa pozitioneze site-ul și pe ce cuvinte.

De aceea este recomandat ca sa apelati la o singura persoana când doriți realizarea și optimizarea site-ului în google. Odată ce este luat de la zero un sitese va ști cu exactitate unde să se puncteze și pe ce cuvinte cheie să fie optimizat acel site.

După părerea mea este cel mai bun domeniu în care se pot câștiga salarii de minim 1000 de euro pe luna. În timp puteți acumula experiența, sa deveniti cunoscut și salariul vostru poate crește considerabil.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu