Sfaturi si idei pentru alegerea fotografului de nuntaIn cel mai fericit caz, fotografia de nunta este cel mai dificil tip de fotografie din lume. Necesita multa experienta si multa daruire pentru a obtine in cel mai rau caz rezultate acceptabile.
Fotografia de nunta nu poate fi realizata fara pasiune. Pentru fotograf reprezinta un volum enorm de munca si mereu o provocare de a se auto-depasii iar pentru miri este singura modalitate de a pastra vie amintirea celui mai important eveniment din viata lor. Aceasta nu trebuie sa fie tratata cu superficilitate ci trebuie mereu inteleasa si respectata. Doar asa rezultatele vor fi pe masura asteptarilor mirilor.
Asadar, dupa vizualizarea portofoliilor on-line, alegeti 5-6 fotografi cu care ati vrea sa colaborati, confirmati disponibilitatea lor pentru data respectiva si contactati-i pentru o discutie fata in fata. Incercati pe cat posibil sa alegeti atat fotografi experimentati, bine cotati si recomandati, cat si fotografi la inceput de drum. Exista avantaje si dezavantaje, si de o parte si de cealalta (pret ridicat, cu sanse mari de a obtine ceea ce va doriti versus pret scazut, insa cu risc mai mare de a nu avea acoperit evenimentul complet si corect).

La intalnirea cu fotografii de pe lista , discutati sau analizati macar urmatoarele aspecte:

a.Portofoliul extins – cereti sa vedeti cel putin un eveniment complet. Portofoliile on-line sunt de obicei selectii ale celor mai bune fotografii, de la diverse evenimente. Vizualizarea tuturor fotografiilor de la un eveniment va va ajuta sa decideti daca toate momentele au fost acoperite corect, daca exista un stil unitar, daca exista un fir narativ. De asemenea, puteti observa proportiile dintre cadre largi si portrete mai stranse, dintre fotografiile cu mirii si fotografiile cu invitatii etc.

b.Personalitatea fotografului – acesta este un aspect foarte important. Daca veti comunica bine cu fotograful, cresc sansele sa obtineti ceea ce va doriti.

c.Ce va reprezinta pe voi – pentru a reflecta corect evenimentul in imagini, fotograful trebuie sa stie ce stil va reprezinta – sobru, vesel, dinamic, business etc. Povestiti-i cum v-ati cunoscut, ce pasiuni aveti, cum vedeti nunta voastra s.a.m.d. – asta il va ajuta sa abordeze asa cum trebuie evenimentul.

d.Detalii legate de nunta – discutarea oricarui aspect, de la numarul de invitati pana la tematica evenimentului, ii va fi de ajutor fotografului.

e.Ce asteptati de la fotograf – pe langa aspectele concrete sau tehnice (fotografii in format digital si/sau album tiparit, termene de livrare, ce se intampla in cazul in care fotografiile sunt pierdute etc.), nu ezitati sa discutati de comunicarea cu ceilalti «actori» (domnisoarele de onoare, nasii etc.) si orice alt aspect relevant.

Dupa ce ati analizat toate criteriile de mai sus, este recomandabil sa aveti o ultima intalnire cu fotograful selectat, sa va asigurati ca a inteles ce va doriti si ca voi, la randul vostru, ati inteles ce isi doreste el de la acest eveniment.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu