5 pasi pentru faruri ca noiFarurile unui autoturism se uzeaza cu timpul datorita imbatranirii lacului aplicat pe ele in fabrica. Lacul poate sa capate un aspect matuit de o culoare galbena sau alba, acesta se intampla anumitor factori externi cum ar fi razele UV ale soarelui, uzura din timpul mersului, spuma utilizata in spalatorii, temperatura, etc. Farul trebuie curatat si reconditionat pentru o functionare adecvata. Reconditionarea farurilor trebuie facuta de experti, va recomandam sa cautati un serice unde ofera si acest serviciu.

Trebuie sa parcurgi pasi pentru faruri ca noi: izolarea, slefuirea, polisarea, tratarea, aplicarea foliei.
. Izolarea caroseriei din jurul farurilor. Acest lucru este foarte important pentru prevenirea deteriorari sau zgarierii vopselei de pe caroserie in timpul operatiunii de reconditionare. Cand am terminat izolarea trecem la pasul doi.
. Slefuirea farurilor. Se utilizeaza hartii abrazive speciale pentru plastic, care au granulatii cuprinse intre 500 si 3000. Operatiunea aceasta se realizeaza cu o masina de polisat rotativa si va dura intre 20-40 minute de far. Slefuirea este o operatiune important pentru curatarea adecvata ale farurilor de lacul vechi, imbatranit, mat.
. Polisarea farurilor. Se utilizeaza paste de polisat marca 3M. Polisarea farurilor se face in 2 pasi: in prima faza se poliseaza cu o pasta de restaurare, iar apoi cu o pasta fina. Polisarea pregateste faurirle pentru pasul de tratatre.
. Tratarea cu solutie de protectie. Acest pas consta in aplicarea solutiei de protectie impotriva razelor solare UV. Aceasta solutie va proteja deteriorarea farurilor si matuirea acestora cauzatE de razele UV.
. Aplicarea foliei de protectie. In acest pas se va aplica folia transparent de protectie. Aceasta folie este confectionata din PVC polimerica, cu o grosime de 150 microni si are un rol de protectie fata de uzura si radiatiile UV. Folia se poate indeparta foarte usor cand s-a uzat si se poate inlocui foarte usor cu una noua. Durata de viata pe care o are o folie, in conditii de uzura normale, este de 2-3 ani.

Echipa Glass Tuning din Brasov are echipamentele si cunostintele necesare reconditionarii perfecte ale farurilor autoturismului dvs. EchipaReparatii Parbrize Brasov ofera si reconditionare faruri.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu