Punctele de amenda in anul 2014



Dupa cum bine ne-am obisnuit codul rutier se schimba in fiecare an. Din pacate nici anul acesta nu scapam de noile modificari aduse codului rutier. Codul rutier se modifica in principal din cauza modificarilor salariale. De exemplu creste salariul minim pe economie, creste si valoarea punctului de amenda. Totodata codul rutier se mai modifica si datorita numarului mare de accidente care se intampla an de an pe soselele patriei.

Noile amenzi din codul rutier pe anul 2014

Orice sofer care va incalca legislatia va fi nevoit sa plateasca o suma considerabila incepand de la 1 Ianuarie 2014. In acest sens cea mai mica amenda este in cuantum de 180 LEI. Cei mai multi dintre noi se intreaba cum se calculeaza aceste puncte de amenda, Ei bine, 1 punct de amenda este echivalent cu 10% din salariul minim brut pe economie.

Incepand cu 1 Iulie 2014 punctele de amenda vor fin in functie de clasele de sactiuni.
Clase de sanctiuni
- Clasa I – este egala cu 2 si respectiv 3 puncte de amenda, valoarea ( 180 – 270 LEI )
- Clasa II – este egala cu 4 si respectiv 5 puncte de amenda, valoarea ( 360 – 450 LEI ).
- Clasa III – se sanciotneaza cu amenda de la 6 la 8 puncte, valoarea ( 540 – 720 LEI ).
- Clasa IV – este cuprinsa intre 9 si 20 de puncte de amenda, valoarea ( 810 – 1800 LEI ).
- Clasa V – aceasta se sanctioneaza de la 21 la 100 puncte de amenda si se foloseste asupra persoanelor juridice, valoarea ( 1890 – 9000 LEI ).

Cele mai mici sanctiuni

Probabil multi dintre noi se intreaba care sunt faptele pentru care se prescriu cele mai mici amenzi. Una dintre aceste fapte care se sanctioneaza cu 2 puncte de amenda si evident 2 puncte de penalizare este oprirea acolo unde nu este permis. O alta fapta care se sanctioneaza la fel este depasirea vitezei legale cu pana la 20 km/h. O alta fapta care are cel mai mic grad de sanctiune este oprirea neregulamentara.
Cu 3 puncte de penalizare si amenda clasa II se sanctioneaza urmatoarele fapte: depasirea vitezei legale cu pana la 30 km/h, stationarea in loc nepermis, sau patrunderea intr-o intersectie atunci cand aceasta este blocata sau prin patrundere se blocheaza traficul.

Cele mai importante modificari ale codului rutier va sunt prezentate de catre cei de la http://www.masini-de-inchiriat-cluj.co.uk/. De asemenea, cele mai bune masini pentru inchiriat le puteti gasi accesand site-ul nostru.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Un comentariu la “Punctele de amenda in anul 2014”

  1. Matei spune:

    Cam mari amenzile pentru salariile din Romania. Nu stiu daca inasprirea pedepselor e o solutie pentru reducerea numarului de accidente. O solutie ar fi repararea si construirea de noi drumuri pentru fluidizarea traficului.

Scrie un comentariu