Reguli de conducere preventivaConducerea vehiculelor pe sosele poate parea mult mai usoara decat conducerea in oras totusi exista unele mici reguli de conducere pe care trebuie sa le cunoastem ca sa nu ne supunem riscurilor de accidentare.

  • La circulatia pe autostrazi cu 4 benzi de circulatie se intampla intotdeauna pe prima banda, banda cea din partea dreapta numita si banda vehiculelor lente. Banda a doua cea din partea stanga se utilizeaza doar in cazul devansarii dupa care se reintoarce pe prima banda de circulatie lasand loc masinilor care circula cu o viteza mult mai mare.
  • In general vehiculele mici au o viteza de deplasare mult mai mare, mai nou insa multe tiruri pot circula la viteze foarte mari mai ales pe sosele intinse, diferenta este distanta de oprire care la tiruri se poate prelungi foarte mult. Daca circulam pe sosea si avem in spatele nostru un tir sa incercam sa ne distantam de el preventiv si daca nu reusim sa lasam sa treaca pe langa noi ca in cazul in care trebuie sa ne oprim sau sa facem alte manevre sa nu fim stanjeniti de vehiculul din spate.
  • Vehiculele lente reduc viteza la urcarea dealurilor si creste viteza lor la coborare, in cazul acesta se recomanda circulatia cu frana de motor. Astfel poate fi tinuta viteza constanta in afara pericolului de a prinde viteza pe deal.
  • Utilizarea lampilor de semnalizare la fiecare manevra este indispensabila, prin ele comunicam cu celelalte vehicule intentiile noastre de manevre. Totodata verifica permanent fluxul de masini in oglinda retrovizoare si semnalizarile lor pentru a avea o imagine clara despre intentiile lor de manevre.
  • Utilizarea proiectoarelor de ceata in conditii meteorologice nefavorabila nu este obligatorie dar daca avem ne poate oferi vizibilitate mai buna in fata vehiculului pentru a ajunge fara probleme acasa. Daca masina dvs nu este echipata cu proiectoare de ceata, ele fiind proiectoare aditionale pot fi gasite in magazinele de piese si accesorii auto si montate ulterior pe bara de protectie, vezi exemple de proiectoare ceata aici.  Utilizarea proiectoarelor de ceata in conditii meteorologice care nu necesita utilizarea acestora este interzisa datorita luminii puternice pe care o emana.
  • Inainte de plecarea la drum verificati ca vehiculul dvs sa functioneze in parametru normal si sa nu aiba defectiuni la lampile de semnalizare sau la proiectoare. Nefunctionarea lor sau functionarea defectuoasa ii pot induce in eroare pe ceilalti conducatori auto de aceea daca observati o functionare defectuoasa la aceste piese si accesorii auto este bine s-o remediati imediat.

Daca utilizati aceste sfaturi si reguli de conducere preventiva reduceti riscurile de accidentare si aveti sansa sa conduceti fara probleme pe soselele tarii.

Pentru a cumpara accesorii auto de calitate vizitati strenger.ro , siteul firmei Strenger Er-Pol srl, importator si distribuitor de accesorii auto si autocamioane.

 

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu