Cum vor schimba imprimantele 3D lumeaNoile tehnologii, cu cat sunt mai moderne si mai eficiente, pot impune un nou mod de functionare a stilului nostru de viata, si pot avea un impact major asupra diferitelor domenii de activitate si a lumii in general. Astfel, imprimantele 3D tind sa schimbe modul in care primivim in acest moment lucrurile si chiar daca suna futuristic, procesul in sine este unul destul de simplu pentru utilizator, oferind orice forma, a diferitelor obiectela, la fata locului fara a mai fi nevoie la apelarea companiilor specializate. Intr-o prima perspectiva, se pare ca imprimantele 3D vor trimite lumea asa cum o privim noi astazi intr-o noua era.

Avand in vedere ca astazi majoritatea domeniilor sunt foarte competitive iar companiile se lupta prin diferite metode sa iasa in fata publicului, aplicatiile si tehnologia se extind iar preturile tind sa scada tocmai din cauza competitiei si a multitudinilor de solutii care se regasesc pe piata. Un prim impact pe care imprimantele 3D l-ar putea avea asupra viitorului nostru este locul de productie. Astazi productia de calitate si moderna nu se poate produce oricunde si oricum, fiind necesara apelarea a specialisti, in schimb cu ajutorul imprimantelor 3D este, ca multe bunuri vor putea fi personalizate, create mai aproape de locul de vanzare sau de consumare. Cu alte cuvinte multe bunuri care depindeau de alte zone pentru productie vor fi create la nivel local si chiar daca constul de productie pe unitate este mai mare, acesta va fi amortizat de eliminarea transportului si a dealerilor.

O alta implicatie este ca bunurile vor fi mult mai personalizate, deoarece modificarea lor nu va necesita o alta tehnologie, calitatea satisfacerii nevoilor individuale vor fi aduse in prim plan la fel si controlul calitatii. Acest lucru va schimba in totalitate perceptiile companiilor cu privire la aprovizionare, productie sau comert si le va forta de asi schimba strategiile si operatiuniile. Pe masura ce imprimantele 3D incep sa capete din in ce mai mult teren, marile industrii precum China vor pierde putere datorita faptului ca forta de munca si productivitatea in masa nu va mai reprezenta o prioritate. Exista o serie de companii care au potentialul de a produce acest tip de produs, spre exemplu daca ne orientam catre segmentul de imprimante Ricoh, acestea au devenit in timp unele dintre cele mai profesioniste, oportune si moderne produse atat pentru productia in masa cat si pentru biroul de acasa. Produsele inovatoare oferite publicului de brandul Japonez, va duce la scaderea preturilor produselor care acum pot parea neachizitionabile de catre multe companii. Astfel daca in viitorul apropiat veti dori achizitionarea de multifunctionale consumabile sau copiatoare, achizitia lor va fi multa mai acceptabila.

China a reprezenta pentru multe economii alegerea perfecta datorita preturilor scazute si a productiei masive, care datorita fortei de munca au oferit produse si servicii nu numai eficiente dar si la preturi scazute, lucru datorat in mare masura si guvernului chinez, care a sprijinit imaginea de producator. Astfel cu noile tehnologii 3D, productia la scara mica devine mult mai avantajoase, deoarece un gigant precum China, nu poate oferi preturi atat de mici incat sa compenseze transporturile maritime peste mari si oceane.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu