Curatarea laptopului este foarte importanta. Afla de ce!Curatarea laptopului este o operatiune la fel de importanta pentru laptop, precum este revizia la masina. Un laptop necuratat va ajunge sa fie sufocat de patura de praf depusa pe gurile de aerisire iar caldura degajata de catre componentele solicitate, nu mai poate fi evacuata corespunzator. Folosind timp indelungat laptopul in acest conditii, va ajunge intr-un final sa se defecteze.

Curatarea laptopului costa intre 50 si 100 de lei depinde in ce oras locuiti si la cine apelati pentru aceasta operatiune.

In ce consta curatarea?

Curatarea consta in desfacerea completa a laptopului, eliminarea prafului, scamelor si a altor impuritati din interior folosind o suflanta cu aer, se demonteaza placa de baza daca este nevoie pentru a ajunge la procesor si pentru a inlocui pasta termoconductoare de pe acesta. Tineti cont ca si pastele termice de la cipul video, northbridge, southbridge trebuie schimbate pentru o curatare completa.

Pot sa curat singur laptopul?

Deisgur ca poti incerca sa iti cureti singur laptopul insa pentru asta ai nevoie de cateva ustensile printre care o surubelnita, o suflanta cu aer, pasta termoconductoare dar si de rabdare si putina indemanare.
Va recomandam sa cautati pe internet in prealabil, un video in care un laptop la fel ca al dvs este desfacut, astfel veti vedea in ce consta operatiunea si la ce sa avestapti cand incepeti sa desfaceti laptopul.
Tineti cont de unde ati scos suruburile pentru a le pune in acelasi loc la montare si aveti grjia la pamblicile de la tastatura/touch si display. Nu smulgeti, nu trageti si nu taiati pamblicile intrucat va va costa mai mult decat v-ar fi costat curatarea laptopului la un service.

De ce este bine sa facem curatare?

Curatarea iti va asigura buna functionare a laptopului si chiar ii va prelungi si durata de viata. Investind o suma modica sau timpul tau in curatarea laptopului, va veti bucura de laptopul dumneavoastra pentru mai mult timp iar inlocuirea acestuia va fi amanata cat mai mult.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu