De ce sa alegi un laptop second hand ?Daca sunteti in cautarea unui calculator sau laptop care sa va satisfaca toate nevoile, dar nu aveti fondurile necesare pentru a pune mana pe cele mai noi si sofisticate modele de pe piata, exista mai multe alternative foarte eficiente.

 Pentru acei oameni care au nevoie de un calculator sau un laptop care sa fie in stare sa ruleze programele si aplicatiile de care au ei nevoie, dar au un buget foarte restrans, un calculator refurbished este o optiune foarte avantajoasa. La cumpararea unui calculator sau laptop refurbished, cu cat este mai nou modelul (sau dotarile), cu atat va trebui sa platiti mai mult.

Cele mai populare modele de laptopuri pe piata calculatoarelor refurbished sunt Dell si IBM, dar in afara de acestea puteti gasi si alte sisteme foarte bune.

Cand va hotarati sa achizitionati un laptop second hand sau un laptop refurbished, trebuie sa stiti ca sunt cateva aspecte foarte importante de care este bine sa tineti cont.

1. Alegeti in totdeauna un laptop de marca si aveti grija ca toate componentele lui sa functioneze asa cum trebuie si sa fie in regula. Uitati-va in special la baterii, deoarece acestea ar putea fi defecte si in acest caz trebuie inlocuite.

2. Luati in considerare adaugarea de memorie RAM. Trebuie sa va uitati daca mai este loc in laptop pentru o alta placa RAM, sau daca placa RAM poate fi inlocuita cu una mai buna in cazul in care este nevoie. Tineti cont de necesitatile dumneavoastra.

3. Daca sunteti o persoana care calatoreste mult, luati in considerare greutatea laptopului. Va este de ajuns un laptop de o greutate usoara si cu un CD-ROM external, pe care sa-l purtati cu dumneavoastra cand calatoriti. Foarte des, bateriile acestor laptopuri de greutate usoara sunt foarte scumpe, iar schimbarea lor este de asemenea foarte costisitoare.

4. Grija si intretinere: Faceti putina cecetare si descoperiti ce parere au utilizatorii mai vechi despre modelul pe care doriti sa il alegeti. Unele modele mai vechi pot avea anumite defectiuni care ar putea sa va cauzeze probleme mai tarziu. Este bine sa le evitati pe acestea, chiar daca pretul acestor modele mai vechi este foarte mic, deoarece puteti avea probleme serioasa mai tarziu.

5. Luati in considerare vechimea laptopului pe care il achizitionati. Nu este bine sa cumparati nici sisteme foarte vechi care au fost folosite foarte multi ani. Incercati sa gasiti modele cat mai noi la preturi rezonabile. Acestea sunt mult mai avantajoase. Dar totul depinde de necesitatile dumneavoastra.

Daca tineti cont de toate aceste sfaturi de mai sus, sansele gasirii unui laptop potrivit pentru scopurile dumneavoastra cresc in mod considerabil. Puteti economisi o multime de bani daca alegeti astfel de laptopuri refurbished .

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu