De ce sa cumparam un calculator second handCriza economica ne-a afectat pe majoritatea dintre noi. Daca in vremurile de prosperitate eram orientati preponderent pe produse noi, dupa declansarea declinului economic am inceput sa privim si spre produsele second hand, ca o varianta pe care sa o luam in calcul. Realitatea economica a avut urmari si in domeniul calculatoarelor, preturile produselor noi marinde-se datorita corelatiei valutare care nu ne avantajeaza. Prin urmare, ca in cazul multor ramuri de activitate, calculatoarele second hand au inceput sa aiba o cautare mult mai mare.

Avantajele pentru cumpararea de calculatoare second hand

In primul rand este vorba de spre pret. Da, totul incepe de la bani. Un sistem la mana a doua costa undeva pe la jumatate fata de unul nou. Desigur ca intra in discutie configuratiile si starea fizica, de uzura. Totusi, in mare partea costurile achizitinarii unui sistem folosit in prealabil sunt cu mult mai reduse, ceea ce inseamna o economie la bugetul firmei sau al familiei. Prin comparatia mai multor oferte din cadrul magazinelor putem gasi cea mai ieftina varianta.

Apoi, calitatea lor e posibil sa fie mai buna decat daca am opta pentru unul nou. Surprinzator, dar se poate afirma aceasta deoarece pentru un anumit buget nu ne-am permite sa luam ceva extrem de scump pentru noi, de la un producator de renume, ci ne-am multumi cu ceva care sa fie multumitor. In schimb, cand vorbim despre calculatoare la mana a doua, cele mai multe dintre ele provin de la producatori de renume precum Dell, HP sau Siemens. Ceea ce inseamna un plus de calitate garantat prin experienta si spiritul inovator al acelor producatori. Chiar daca nu va fi nou, un calculator Dell va functiona impecabil.

Si un ultim beneficiu pe care l-am putea mentiona, desi mai sunt multe altele, ar fi ca pentru achizitionarea unui asemenea sistem se gasesc foarte multe oferte cu pachete care includ monitoare si imprimante care sa stimuleze cumparatorul. Pretul unui astfel de pachet este cu mult mai mic decat daca produsele ar fi cumparate separat, ceea ce reprezinta un avantaj esential, cu folos pentru buzunar. In acest fel reusim sa avem de toate cu o singura achizitie. De obicei, pretul unui pachet SH se ridica aproape la cel al unuia nou, diferenta fiind ca prin cumpararea unui calculator SH vom obtine si celelalte periferice la un pret bun.

Dezavantajele cumpararii unui calculator second hand

Printre partile negative care planeaza asupra unor astfel de achizitii se plaseaza greutatea cu care se gasesc partile componente compatibile. Intrucat vorbim despre un calculator care are cativa ani vechime, piesele compatibile pentru acesta nu se mai gasesc in majoritatea magazinelor. Totusi variante exista, intrucat magazinele ce comercializeaza calculatoare SH au incluse si sectiuni cu componente. Daca aceasta varianta nu ne ofera piesa de care avem nevoie, siteurile de anunturi online sunt pline cu piese de schimb de la calculatoarele altora. Iar preturile sunt cu mult mai mici decat ale unor componente noi.

In concluzie, cumpararea unui calculator second hand este avantajoasa pentru cei care au nevoie de o configuratie medie la un pret cu mult mai mic decat cele obisnuite de pe piata. O astfel de achizitie poate fi un avantaj pentru ficare dintre noi care nu dispunem de prea multi bani pentru asa ceva sau pentru o firma care are nevoie de cateva calculatoare pentru angajati dar bugetul de investitii este restrans.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu