Diferente intre cartusele originale si cele remanufacturateIn Romania, precum in intrega lume, preturile cartuselor si tonerelor de imprimanta au cunoscut o crestere semnificativa. Acest lucru ii conduce pe utilizatorii de pretutindeni sa caute variante mai economice pentru a pastra imprimantele in stare buna de functionare. Tocmai din aceasta cauza, un succes deosebit l-a avut remanufacturarea acestora – proces disponibil pentru o varietate de astfel de consumabile. Exista insa o diferenta clara intre cartusele originale si cele remanufacturate. Acest articol va aborda diferentele dintre aceste doua clase distincte de produse.

Pentru fabricarea unor cartuse noi  se folosesc in mod evident parti si componente noi. Pentru   cele remanufacturate insa, se utilizeaza o combinatie de parti noi si parti reciclate – astfel rezulta cartusele disponibile pe piata. Multe  cartuse folosite sunt fara indoiala curatate si reumplute, prin acest proces amintit  anterior. Daca exista parti cu o uzura prea mare, ele se inlocuiesc cu altele noi. Astfel rezulta un cost mult mai mic (decat in casul unor noi cartuse de imprimanta).  Asadar, nu e de mirare ca cei care cauta solutii economice cat mai avantajoase pentru cartusele goale, tind sa se indrepte catre aceasta categorie de produse. Exista insa fara indoiala diferente mari in ceea ce priveste calitatea materialelor realizate de catre aceste doua tipuri de produse.

Originalele, cartuse de imprimanta si tonere, sunt fabricate de producatorul respectiv. Exista anumite setari si trasaturi speciale, realizate intre imprimanta si cartus, pentru a functiona perfect impreuna. Cartusul e fabricat din cele mai bune parti, umplut apoi cu o cerneala originala. Un produs slab ar dauna reputatiei respectivei marca, astfel incat aceste companii lucreaza din greu pentru a furniza solutii de foarte buna calitate tuturor clientilor.  Acestea sunt cateva din motivele pretului ridicat, din gama de cartuse originale. Un cartus remanufacturat nu pune insa un accent atat de mare pe calitatea produsului, ci mai degraba pe functionalitatea sa.

Acestea din urma sunt astfel destinate sa aiba un pret mic (pe cat de redus posibil).  Asa ca folosesc la maxim beneficiile oferite de disponibilitatea unui cartus gol, folosindu-i componentele din nou si din nou. Calitatea acestora, in majoritatea cazurilor, nu e deloc satisfacatoare pentru marea majoritate a clientilor. Cerneala din interiorul acestor cartuse e foarte adesea sub standardele calitative actuale.  Mai mult, majoritatea distribuitorilor acestora nu ofera garantie. Alteori, e posibil ca respectivele cartuse remanufacturate sa nu se potriveasca foarte bine in lacasul imprimantei. Pot aparea astfel defectiuni sau stricaciuni, de ambele parti.  Pana la urma insa, decizia apartine fiecarui utilizator si cumparator in parte.

O serie de locatii si distribuitori ofera in tara noastra produse din ambele categorii prezentate in acest articol. Sute de produse se gasesc aici, in gama de consumabile si cartuse imprimanta, prin Mival Group. Vezi aici cartuse imprimanta potrivite pentru o serie larga de echipamente, de birou sau pentru uz comercial.

 

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu