Praful, inamicul laptop-ului dumneavoastra!Indiferent de marca laptop-ului dumneavoastra (Sony, Dell, Asus, HP, Toshiba, Lenovo, Acer, Fujitsu, Samsung, Benq sau MSI) praful se depune . Laptopurile funcţionează pe urmatorul principiu: aerul este tras pe o parte şi scos afară pe cealaltă parte, mai simplu, ca un aspirator. Oricat de curat ar fi in camera unde aveti laptop-ul si oricat de des il stergeti sau aspirati de praf, din pacate nu puteti elimina praful acumulat pe sistemul de racire. Acesta este motivul datorita caruia dupa cateva luni de folosire ventilatorul şi radiatorul sunt pline de praf. Dacă acestea nu sunt curăţate la un anumit interval de timp performanţa lor scade şi se poate diminua spre zero moment in care radiatorul este blocat de praf, nemaiasigurând un flux de aer corespunzator pentru o aerisire si o racire corectă.
Foarte multe laptopuri ajung in service cu defecte la placa de baza sau video, procesor, memorii chiar si hard-disk cauzate de acumularea de praf in sistemul de racire.
Primele simptome cauzate de acumularea de praf sunt:
– ventilatorul scoate zgomote ciudate
– laptopul se supraincalzeste
– laptopul se blocheaza aleator in timpul functionarii
– laptopul se opreste aleator sau in timp ce ruleaza jocuri sau filme
– ultima si cea mai grava este atunci cand laptopul nu mai porneste
Aceste simptome le puteti evita daca la o peioada de 12 luni veti duce laptop-ul la un service profesionist pentru o curatare completa . Cei care au o pisica sau un catel in casa, indicat ar fi sa duca laptop-ul la service pentru curatarea de praf cam la 6-8 luni.
Curatarea completa de praf inseamna:
- curatare si ungere ventilator
- eliminare praf din interiorul carcasei si de pe placa de baza
- inlocuire pasta termoconductoare pe procesor
- curatare tastatura si verificare functionalitate taste
- curatare ecran cu solutie antistatica
- curatarea exteriorului carcasei cu solutie speciala pentru plastic
- schimbare paduri termice

Prelungiti viata laptop-ului dumneavoastra cu o simpla curatare de praf, la un service laptop profesionist!  www.fix24.ro

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu