7 Greseli de Evitat in Scrierea de ArticoleScrierea de articole si publicarea lor in directoare de articole pentru preluarea de catre alti editori si webmasteri este o stategie de baza in atragerea de vizitatori pe websiteul propriu.

Daca vrei ca articolele tale sa fie alese pentru republicare de catre altii, ai mai jos 7 greseli majore pe care trebuie sa le eviti:

Greseala #1 in scrierea de Articole – Prea multe erori gramaticale, de exprimare sau de punctuatie.

In afara de reverificarea atenta a articolului (recomandam chiar sa cereti ajutorul unui prieten pentru acest lucru), trebuie sa te asiguri ca ai definit clar paragrafele. Nimic nu este mai rau decat un text care cuprinde 20 de propozitii intr-un singur paragraf.

Cititorii de azi nu mai citesc articolele in intregime ci adesea doar “scaneaza” articolul tau. Ei cauta informatii care sunt usor de inteles si asimilat .

Pastreaza relatarea din articol la aceeasi persoana in intreg articolul. Daca folosesti persoana intai (eu, mie), persoana a doua (tu, tie, noi, noua) sau persoana a treia (ei, lor, el, ea)… fi consecvent si ramai la acceasi persoana in intregul articol.

Greseala #2 in scrierea de Articole – Prea multa lauda si autopromovare.

Daca esti atat de bun cat stii ca esti nu ai nici un motiv sa umpli continutul articolului cu laude si link-uri catre siteul propriu. Cititorii nu sunt prosti si vor vedea imediat ca vrei doar sa le vinzi ceva.

Este recomandat sa imi prezinti propunerea de vanzare, compania si websiteul in Sectiunea de Prezentare Personala de la finalul articolului. Cercetarile de marketing au aratat ca Sectiunea de Prezentare Personala atrage cele mai multe din click-urile cititorilor. Fii sigur ca profiti de asta neincercand sa vinzi prea evident produsele sau serviciile tale in textul articolului. Daca fortezi nota cititorul se va plictisi si va parasi pagina cu articolul inainte de a ajunge la finalul acestuia.

Geseala #3 in scrierea de Articole – Continutul este bazat pe ceea ce ai tu nevoie si nu cititorii tai.

Pune-te in locul cititorilor tai - “Ce imi ofera acest articol?” Documenteaza-te asupra ceea ce cititorii tai vor sa citeasca prin realizarea de sondaje in cadrul audientei tale tinta sau prin documentare online folosind motoarele de cautare pentru a afla ce fel de informatii cauta oamenii. Degeaba scrii si publici 100 de articole pe subiecte care nu intereseaza pe nimeni.

Greseala #4 in scrierea de Articole - Subiectul articolului este prea larg sau tratat superficial.

Este indicat sa aprofundezi un subiect de nisa. Defineste-l. Explica-l. Adauga referinte (link-uri care includ informatii despre subiect). Foloseste  paragrafe, numerotari, liniute pentru formatarea textului. Ofera un secret sau elemente din experienta ta in domeniul despre care scrii. Fii original in descrierea subiectului ales pentru articol. Concizia este de aur. Nimeni nu vrea sa citesca un roman despre subiectul tau. Cititorul are nevoie doar de cateva informatii. In acest fel il vei convinge ca stii despre ce vorbesti, ca esti un expert in domeniu si ca merita sa cumpere ceva de la tine sau sa iti viziteze site-ul.

Greseala #5 in scrierea de Articole – Titlul si sumarul articolului nu atrag atentia cititorilor.

Titlul articolului este adesea ~95% din motivele initiale pentru care cineva va citi articolul tau sau va alege un alt articol. Nu plictisi cititorii inca de la primul pas cu un titlu banal si insipid sau si mai rau cu o introducere plictisitoare si lunga in articol.

Daca trebuie sa folosesti doua propozitii pentru titlul articolului inseamna ca te straduiesti prea mult. Titlul trebuie sa fie simplu, curt si atractiv. Foloseste cuvintele cheie care te intereseaza in tiltul articolului.

Greseala #6 in scrierea de Articole – Plagiatul.

Este in regula sa cauti pe internet pentru idei de articole dar nu este deloc in regula sa copiezi cuvant cu cuvant un alt articol care nu e scris de tine. Fii orginal. Lasa cuvintele sa curga direct din mintea ta in textul articolului. Vei dormi mai bine noaptea si in plus articolele tale vor avea o valoare mult mai mare pe piata.  Copy-paste e rapid dar eficienta acestor articole este zero. Nu faci dacat sa iti pierzi timpul.

Care mai este rostul sa te promovezi cu articole daca acelasi articol apare sub semnatura a sute de “autori”? Daca platesti pe altcineva sa iti scrie articolele asigura-te ca ai dreptul exclusiv de utilizare a lor.

Greseala #7 – Nu irosi eficienta Sectiunii de Prezentare Personala prin supraincarcare.

Sectiunea de Prezentare Personala de la sfarsitul articolului reprezinta “plata” ta pentru permisiunea de republicare gratuita a articolului, dar nu abuza incluzand aici o duzina de adrese web. Cel mai eficient este sa folosesti doar una sau doua adrese web. Vei constata ca procedand astfel numarul de locatii in care articolul tau va aparea republicat va creste si odata cu el si numarul celor ce iti viziteaza siteul propriu.

Daca link-urile pe care vrei sa le incluzi in articol sunt linkuri de afiliat, iti recomandam sa folosesti un serviciu de URL scurt. Este o strategie mult mai buna si arata mult mai profesional.

Despre Autor:

Dan Ionescu va invita sa trimiteti pentru publicare articolele voastre la Directorul de Articole - articole.w7.ro pentru cresterea popularitatii voastre online si marirea traficului pe siteurile proprii. Dupa publicarea in Directorul Gratuit de Articole – articole.w7.ro, articolele tale pot fi alese penru republicare de catre alti editori si webmasteri care vor pastra continutul si link-urile tale. Acest lucru iti va creste traficul pe site si iti va mari vanzarile. Pentru a trimite articolul tau acum trebuie doar sa te inregistrezi GRATUIT ca membru al Directorului de Articole.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

11 Comentarii la “7 Greseli de Evitat in Scrierea de Articole”

 1. Dan spune:

  Foarte bun articolul, multmesc pentru informatii!

 2. Echipa articole.w7.ro spune:

  Puteti sa postati videoclipuri de pe YouTube punand direct link-ul in articol cu copy/paste. Chiar in cazul in care la previzualizarea articolului nu puteti vedea videoclipul, editorii nostri vor face corectiile necesare afisarii acestuia, inainte de publicarea articolului dvs.

 3. Zina spune:

  Am incercat, in doua dintre articolele publicate aici, sa postez si doua scurte videoclipuri de pe Youtube care ilustrau convingator textul meu. Nu am reusit. Nu este permis ori am facut eu vreo greseala tehnica ?

 4. White Management spune:

  Multumim pentru aprecieri. Asteptam corecturile mentionate.

 5. Bogdan spune:

  Salutare. Frumos ce ati scris, dar inainte de-a explica lumii cum sta treaba cu semnele de punctuatie (si ortografia), folositi-le si voi ca atare. Succes!

 6. Ionut Ferghet spune:

  Marketingul cu articole este intradevar o foarte buna modalitate de promovare gratuita pentru firme, siteuri sau bradul personal al autorului.

 7. De ce sunt importante Directoarele de Articole in Limba Romana spune:

  [...] aici cum sa scrii un articol de promovare si inscrie-te chiar acum pe cel mai bun Director de Articole din [...]

 8. Marketing cu Articole – Trimite articolele scrise de tine la Directoarele de Articole spune:

  [...] tale. Fii insa atent sa nu transfori articolul intr-o reclama. Directoarele de articole publica articole informative nu reclame. Dar ce faci daca nu ai un website unse sa iti prezinti produsele si serviciile pe care [...]

 9. Directoarele de Articole – solutia perfecta pentru promovare gratuita « Director Articole spune:

  [...] si o audienta proprie. 2. Un mijloc excelent de a creste masiv popularitatea siteului tau este scrierea de articole si publicarea lor in directoare de articole. Daca urmaresti sa iti promovezi sau consolidezi [...]

 10. White Management spune:

  Multumim pentru aprecieri. Suntem oricand deschisi la o colaborare.

 11. Emanuelf spune:

  Excelenta prezentarea sitului. Succes.

Scrie un comentariu

Articole suplimentare din "Cum sa scrii articole"