Inceperea vietii sexualeIn viata “moderna” se obisnuieste inceperea vietii sexuale destul de devreme, pe la 15-16 ani. Cei mai multi adolescenti care aleg sa faca asta nu sunt destul de bine documentati inainte de a lua decizia. Exista multe riscuri pe care trebuie sa ti le asumi in caz ca vrei sa iti incepi viata sexuala.

Cei mai multi se gasesti doar la sarcina, dar un rist foarte mare este si contactarea unei boli cu transmitere sexuala, si sunt destule. Intradevar si sarcina reprezinta un motiv de ingrijorare, nu ezitati sa faceti un test de sarcina imediat ce apar primele simptome de sarcina.

Cateva semne de sarcina pot fi:

  • Intarzierea menstruatiei
  • Sensibilitatea crescuta a sanilor
  • Greata de dimineata
  • Dureri de cap

Desigur ca exista si alte simptome de sarcina, dar cea mai sigura metoda de a afla cu siguranta daca sunteti insarcinata este testul de sarcina pe care il puteti gasi la farmacie. Testul trebuie sa-l faceti dupa 1 saptamana de la data cand trebuia sa va vina menstruatia.

Exista destule metode de contraceptie care pot preveni sarcinile nedorite. Cea mai populara si folosita este metoda folosirii prezervativului si cei drept cea mai sigura. Aceasta metoda de contraceptie ne protejeaza si de sarcinile nedorite si de bolile cu transmitere sexuala cum ar fi: SIDA,  Sifilis, Gonoreea, Chlamydia sau Scabua.

Foarte putini se gandesc la toate aceste boli, majoritatea stiu doar de Sida si ignore restul bolilor pe care poate sa le contacteze.

Pentru cei mai multi sex-ul inseamna doar placere fara a tine cont de riscurile existente si neprotejandu-se.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu