Cum zugravim apartamentul?Dormitorul nu a mai fost zugravit demult, de aproape 7 ani, iar in perioada aceasta nu ne permitem sa angajam un zugrav profesionist. Asa ca, ne-am decis sa zugravim singuri apartamentul. Cum ar trebui sa incepem?

In primul rand, vom curata peretii pana la tencuiala, pentru a asigura ca noua zugraveala nu se va umfla.

Dupa curatarea peretilor, verificam daca acestia au nevoie de reparatii. Daca da, atunci ii vom indrepta sau repara cu tencuiala deja preparata, care se gaseste la magazinele de materiale pentru amenajari interioare sub forma de pulbere. Pentru aplicare, amestecam praful cu apa pana se omogenizeaza. Pasta astfel obtinuta va fi aplicata in zonele ce necesita reparatii. Tencuiala noua se lasa sa se usuce bine, cel putin 24 ore.

Igrasia este putin probabil sa apara daca pana acum nu am avut astfel de probleme. E bine de stiut ca geamurile cu tamplarie din lemn permit o aerisire naturala a camerei, deci previn igrasia. De asemenea, incalzirea corespunzatoare a camerei ne fereste de igrasie. Mai exista o o solutie speciala pe baza de clor care se aplica direct pe tencuiala, dupa curatarea peretilor, tot pentru prevenirea igrasiei.

Urmatoarea etapa este aplicarea amorsei si a gletului. Finisam stratul de glet cu banda sau plasa abraziva. Prima data vom folosi o granulatie mai mare si apoi o banda sau o plasa cu o granulatie mai mica, pentru a da zugravelii un aspect fin. In final, aplicam vopseaua lavabila si am terminat zugraveala!

Amenajez.ro iti ofera sfaturi practice de amenajari interioare pentru apartamente si case.   

http://www.amenajez.ro/cum_imi_zugravesc_singur_apartamentul.php

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu