De ce curge apa din frigider?Fie ca locuiti la curte sau la bloc, una din problemele gospodariei este intretinerea aparatelor electrocasnice. Din aceasta categorie face parte si frigiderul care nu are nevoie de foarte multa atentie dar nici nu trebuie sa va asteptati ca odata pus in priza sa functioneze corect o lunga perioada de timp fara nici un fel de intretinere.
Ce probleme pot aparea atunci cand nu acordam atentie intretinerii frigiderului?
Fenomene des intalnite sunt modificarea parametrilor de racire, cresterea consumului de curent electric, defectarea componentelor, orificii infundate.
Atunci cand gasiti apa langa frigider poate avea doua cauze, una din ele este defectarea sistemului de racire, iar prin urmare frigiderul se dezgheata si incepe sa curga apa din el, iar alta cauza care are legatura cu intretinerea este infundarea odificiului de scurgere al condensului. Acesta se afla in interiorul frigiderului pozitionat deobicei in spate deasupra sertarelor de legume. In cazul in care acel orificiu este infundat, in timpul procesului de dezghetare automata apa rezultata se aduna in frigider iar apoi incepe sa curga pe sub tavitele de legume.
Pentru a rezolva aceasta problema, o parte din producatorii de aparate frigorifice ofera la achizitionarea unei combine frigorifice o tija din platic pentru desfundarea orificiului. Insa cum majoritatea sarim peste manualul de instructiuni, omitem in acelasi timp si aceste mici operatiuni.
In cazul in care va loviti de aceasta problema trebuie sa folositi acea tija pentru desfundarea orificiului iar apoi sa turnati putina apa pentru a observa daca apa se scurge.
Pentru a evita astfel de probleme, recomandam folosirea tijei din plastic cel putin odata la 3 luni. Daca aceasta lipseste din accesoriile aparatului, se poate improviza una dintr-o bucata de cablu flexibil cu diametru mai mic decat al orificiului.
In cazul in care problema nu este infundarea orificiului, poate fi din cauza defectarii sistemului de racire.

Pentru rezolvare este bine sa apelati la o firma de Reparatii Frigidere care poate detecta cauza si o poate remedia.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu