La ce folosesc halele industriale ?Acum sunt in Romania mai multe firme care construiesc hale industriale. Ca si fimele care se ocupa de mutare, de stocarea datelor si de arhivare sau cele de training, coaching, softuri specializate pe diferite industrii, tipografii,  recrutare de personal sau inchiriere de personal, call center, distributie, curierat, etc, constructorii de hale industriale sunt o rotita in mecanismul economiei de consum.

La periferiile oraselor, fiindca spatiul permite, sunt multe astfel de cladiri in care functioneaza fabrici, fabricute si ateliere ale celor mai diverse industrii: dulciuri, panificatie, lactate, ambalaje, piese de schimb, cosmetice, vopsele, aparatura electrica, auto. In oras, asemenea cladiri ‘’adapostesc’’ in general supermarketuri sau mici unitati de productie.

Cele mai multe hale industriale sunt totusi cele din sectorul de distributie.  Pe vremuri, distributia facea parte din mecanismul de productie. Mai precis, in cadrul fiecarei fabrici exista atat partea de productie cat si cea de cercetare si testare, marketing, distributie si chiar cerecetare de piata.

Aceste constructii au avantajul ca se construiesc rapid, cu costuri relativ mici, sunt modulare si pot fi reconfigurate usor functie de necesitati.

Halele sunt construite respectand cerintele specifice cu privire la utilizarea luminei zilei, aerisirea cladirii, formarea sistemului de ventilatie, precum şi respectarea celor de protectie impotriva incendiilor. Acestea sunt perfect adaptate constructiv tututor necesitatilor, fie ca este vorba de cele ale angajatilor, fie de cele ale masinariilor si utilajelor din productie legate de temperatura şi ventilatie.Sistemul de luminare poate fi elaborat in asa fel incat în timpul zilei poate se poate beneficia de pe urma luminii naturale a soarelui. Astfel, pana la apus se poate evita folosirea luminii artificiale.

Construirea unei hale metalice in locul unei cladiri clasice din beton sau zidarie va oferi oricui posibilitatea obtinerii unui spatiu multifunctional intr-un timp mult mai scurt. Spitalele pot recurge la astfel de hale pentru obtinerea unor pavilioane noi, investitia financiara fiind minima.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu