Cand se folosesc contestatiile pentru inregistrarea marcilorInregistrarea unei marci poate sa fie o metoda destul de simpla prin intermediul careia vei reusi sa iti protejezi pe termen lung investitia pe care ai facut-o inca de la inceput.

La inregistrarea unei marci vei afla ca mai intai ai de asteptat o perioada de timp, durata in care ceilalti vor avea posibilitatea sa depuna opozitii in cazul in care marca ta este mult prea asemanatoare cu una deja existenta. Din momentul in care ai o marca inregistrata, este responsabilitatea sa monitorizezi noile cereri de inregistrare marci, astfel incat sa nu existe riscul ca altcineva sa inregistreze o marca asemanatoare.

O comisie speciala analizeaza de fiecare data impotrivirea pentru inregistrarea unei marci. Decizia acesteia poate fi contestata, atata timp cat contestatia nu va fi depusa mai tarziu de trei luni de la momentul in care a fost comunicata de catre comisia de reexaminare. La randul ei, aceasta decizie poate fi contestata, insa pentru acest lucru va fi nevoie de plata unei taxe suplimentare.

In cazul in care decizia comisiei nu este una care te avantajeaza, ai inca o posibilitate de a ataca aceasta decizie prin intermediul Tribunalului Bucuresti.

Pentru ca totul sa decurga cat mai simplu, cel mai important este sa reusesti inca de la inceput, de la inregistrarea de marca, sa reusesti sa gasesti acel om care sa iti puna la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie. Un adevarat specialist in dreptul industrial, te va ajuta apoi sa monitorizezi marca si noile cererei de inregistrare de marca punandu-ti la dispozitie rapoarte periodice, dar mai ales sa te poata ajuta in momentul in care exista un conflict intre marci, fie ca e vorba de depunerea unei opozitii sau a unei contestatii impotriva marcii tale, sau impotriva unei marci care urmeaza sa fie inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu