Ce presupune cererea de inregistrare marcaDezvoltarea unei afaceri intr-o directie favorabila este destul de imporanta si tine de o serie de decizii care sa conduca progresiv catre succes. Una dintre acestea poate fi chiar inregistrarea marcii la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci). Aceasta iti protejeaza marca fata de terti, astfel incat ea sa nu poata fi folosita de nimeni altcineva, fara acordul tau. Pentru a ajunge la aceasta etapa, va insa mai intai nevoie sa treci printr-o serie de alte etape care sa iti garanteze stabilitatea in privinta marcii inregistrate pentru o perioada de 10 ani.

Prima etapa reprezinta depunerea cererii pentru inregistrarea marcii, moment in care este rezervata marca pe doriti sa o inregistrati. Chiar daca durata pana la finalizarea inregistrarii se intinde pana la cateva luni, nu va mai putea fi inregistrata o marca asemanatoare celei pentru care ati depus cererea.

Cea de-a doua etapa presupune publicarea marcii in Buletinul Oficial. Acest lucru prespune o perioada de timp in care oricine sa aiba posibilitatea sa depuna o contestatie fie opuneri impotriva inregistrarii marci. Opunerile vor avea si un temei suficient de bine argumentat pentru a putea fi luate in considerare. Insa de cele mai multe ori acestea pot prelungi perioada de asteptare pana la obtinerea inregistrarii marcii.

Intr-o alta etapa cererea este analizata de catre personalul specializat de la OSIM. Intr-un final, daca totul decurge conform asteptarilor, este obtinut certificatul iar marca este inscrisa in Registrul National al Marcilor. Astfel ca, perioada poate fi mai lunga sau mai scurta, in functie de numarul de opozitii sau contestatii, ori in functie de cat de repede sunt acestea solutionate.

Pentru ca totul sa dureze cat mai putin, sfatul nostru este sa va documentati inca de la inceput asupra marcilor existente, sa verificati daca nu cumva exista una asemanatoare cu cea pe care doriti sa o inregistrati. La fel de important este sa aveti aproape un consilier sau consultant pe domeniul proprietatii industriale. Acesta este cel mai in masura sa va dea ocazii si solutii pentru orice tip de situatie ati putea intampina pe parcursul inregistrarii marcii.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu