Ce presupune reinnoirea marcii inregistratePentru orice antreprenor este deosebit de important ca in fiecare moment sa stie ca are controlul asupra afecerii sale, ca anticipeaza orice situatie care ar putea sa schimbe planurile companiei, ori sa reuseasca sa profite de orice oportunitate ivita in diverse momente.

Prin inregistrarea unei marci la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), iti asiguri o valabilitate de marca inregistrata pentru o perioada de 10 ani. Dupa ce aceasta perioada de timp se va fi scurs, vei avea nevoie de o reinnoirea a marcii pentru ca aceasta sa continue sa iti protejeze afacerea pe care o conduci. Pentru a face o reinnoire la timp, asigurandu-te ca nu ti-o ia altcineva inainte cu o decizie isteata prin care sa iti fie copiata marca inregistrata, afla ca poti sa depui dosarul cu cerea de reinnoire de marca cu trei luni inainte ca aceasta sa expire. Mai devreme de atat nu este luata in considerare cererea de reinnoire.

Reinnoirea de marca inseamna depunerea unei taxe de reinnoire, insa pe langa dovada pentru aceasta in dosar mai trebuie sa existe si alte acte doveditoare si necesare pentru acest proces: datele personale ale titularului marcii sau ale firmei, numarul cu care marca a fost inregistrata initial, semnatura titularului pentru cererea de reinnore si bineinteles cererea prin care este cerut acest lucru.

In aceasta cerere trebuie specificat cat mai clar care sunt produsele sau serviciile pentru care este dorita reinnoirea marci. Acest lucru se face doarece exista antreprenori care opteaza pentru reinnoirea marcii doar pentru o parte din produse sau din servicii.

Un alt lucru pe care e bine sa il stii, este acela ca reinnoirea unei marci poate insemna si adaugarea sau eliminarea unor mici elemente. Important este ca marca sa nu fie modificata la nivel fundamental. Totusi, micile schimbari pot fi facute astfel incat sa nu apara riscul ca marca sa se confunde o a alta marca inregistrata.

Pentru a face toate aceste lucruri, cel mai bine este sa lucrezi inca de la inceput cu o echipa de avocati profesionisti, care sa stie foarte clar ce au de facut in fiecare situatie, chiar si atunci cand nu totul merge perfect si este nevoie de mai multe decizii si demersuri in cazul in care exista situatii de opozitie sau poate chiar contestatii impotriva reinnoirii marcii.

Inainte ca o marca sa fie inregistrata si chiar reinnoita, exista o perioada legala, in care oricine are dreptul de a se opune inregistrarii marci. Motivele tin identitatile similare intre marci, care ar putea conduce la confuzie in randul consumatorilor si deci la prejudicierea uneia dintre afaceri. Daca nimeni nu depune contestatie impotriva inregistrarii sau reinnoirii marci, atunci demersul poate inainte fara probleme. Pentru inregistrare marci cel mai bine este sa incepi si sa continui cu aceeasi echipa de specialisti, deoarece, prin procesul de monitorizare de 10 ani, acestia vor fi familiarizati cu marca si tot ceea ce tine de ea.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu