Ce este un preparat biologic certificat ?Un preparat biologic certificat este acel produs care respecta o serie de caracteristici foarte importante in ceea ce priveste procesul de fabricare si distribuire. Una dintre aceste caracteristici este legata de lipsa expunerii la radiatii sau cu alte cuvinte nici un preparat etichetat ca fiind biologic si care va fi ulterior folosit de oameni nu poate fi supus unui proces de iradiere, indiferent de motiv. Acestea se folosesc in zilele noastre pentru a steriliza continutul unui ambalaj ori cu diverse alte scopuri, insa este total interzis sa introduci preparatele despre care vorbim intr-un asemenea proces care poate leza structura si integritatea ingredientelor.

Criteriile in legatura cu produsul biologic se extind chiar si in ceea ce priveste ambalajul in care acesta este asezat. Plasticul sau orice alt material care nu este biodegradabil trebuie inlaturat, deoarece biologic inseamna prietenos cu natura totodata, ori aceste materiale sintetice nu sunt. Bineinteles ca aceasta regula este mai putin importanta decat continutul efectiv, deoarece plasticul este adesea reciclat, insa trebuie avut in vedere si acest aspect.

Ideologia bio si tot ceea ce presupune folosirea unui produs biologic atat pentru individ, cat si pentru natura este in totala contradictie cu testele pe animale, astfel ca pentru a fi prietenos cu natura nu trebuie doar sa eviti eliberarea de toxice in atmosfera – o calitate importanta a acestor preparate – ci sa respecti totodata si viata celorlalte organisme vii. Mai mult decat atat, folosirea unor produse in totalitate naturale si in cantitatile necesare nu aduc efecte adverse insemnate, deci testele pe animale nu isi au rostul.

Acestea sunt doar cateva dintre criteriile pe care trebuie sa le respecte un produs biologic certificat, insa este important pentru un client sa fie informat. De asemenea, trebuie sa tii cont de certificarile pe care un producator le-a obtinut, astfel ca daca respectiva companie iti poate prezenta un asemenea certificat inseamna ca a respectat toate criteriile necesare.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu