Produse cosmetice pentru bărbaţi – îngrijire şi sănătateÎngrijirea pielii nu este cel mai popular subiect pentru majoritatea bărbaţilor din lumea întreagă în comparaţie cu femeile . La nivel global , bărbaţii cheltuiesc aproximativ 26 miliarde de euro pentru a aveagrijă de toate nevoile lor legate de frumuseţe ( par, faţă , de ras , etc. ) , în timp ce femeile cheltuiesc 91 miliarde euro în intreaga lume doar pentru îngrijirea pielii !

Deci, băieţii economisesc sau suferă în propria lor piele? Un pic din amândouă.
Bărbaţii nu au nevoie să cheltuie excesiv pe produsele de îngrijire a pielii, dar, fără îndoială, este necesar că aceştia să caute produse eficiente, sigure pentru pielea lor.
Există numeroase beneficii pentru adoptarea unei rutine de baza de îngrijire a pielii folosind produse cosmetice pentru bărbaţi:

- pielea sănătoasă înseamnă că vei arăta tânăr mai mult timp, lucru important în viaţă personală, carieră.
- bărbieritul va fi mai uşor, pielea mai puţin iritată şi inflamată, firele crescute sub piele mai puţine
- având mai puţine pete maronii, zone uleioase şi piele uscată şi exfoliată, deveniţi mult mai atrăgători
- creşte încrederea în sine

Toate beneficiile de mai sus pot fi realizate cu doar câteva produse de îngrijire a pielii şi o rutină zilnică de câteva minute care ar trebui să arate cam aşa:

- Folosiţi un gel de curăţare ten bărbaţi (pentru toate tipurile de ten)
- dacă tenul Dvs nu este foarte uscat ,ci este normal sau gras , folosiţi un exfoliant pentru ten bărbaţi

- Dacă aveţi ten gras, folosirea unei creme pentru ten gras este esenţială

- Nu folosiţi niciodată produse care conţin ingrediente iritante, cum ar fi alcoolul sau parfumul sintetic
Aceşti paşi simpli va vor duce la un ten sănătos, şi da, cu un aspect al pielii vizibil întinerit!

Diferite tipuri de piele au nevoie de produse diferite. Odată ce ştii tipul de piele, poţi determina care produs va lucra cel mai bine pentru nevoile tale. Aici sunt detalii despre cele trei tipuri de piele alebărbaţilor :

Tenul gras – ten strălucitor pe toată suprafaţa, poate avea puncte negre sau albe, are de obicei acnee, împreună cu pori dilatati, de multe ori înfundaţi. Pielea se simte şi arată gras în timpul zilei, chiar şiatunci când nu sunteţi activ sau transpirat.

Combinaţia ten gras-uscat este cel mai frecvent întâlnit tip de piele la bărbaţi. Acest tip de piele are atât zone uleioase cât şi uscate, zonele uleioase fiind în centrul feţei( zona T). Obrajii se simt normalsau pot fi uşor uscaţi până la foarte uscaţi. Zona ochilor este de obicei mai uscată decât restul feţei.

Pielea uscată are o textura aspră şi inegală, prezintă senzaţia de piele care ţine sau prezintă descuamare. Semnele de roşeaţa pot fi evidente , de asemenea. Porii sunt în general mici şi rareori apar puncte negre.

Bărbaţii pot avea pielea sensibilă, de asemenea, caracterizată prin semne de iritaţie, roşeaţa persistentă. S-a dovedit că majoritatea produselor de îngrijire a pielii fac pielea să arate mai rău , nu mai bine . Cheia este să folosiţi produse blânde. În general produsele cosmetice pentru bărbaţi sunt încărcate cu parfum şi alte ingrediente problematice care pot declanşa pielea sensibilă.

Cum să va îngrijiţi tenul sensibil?

Ţinând cont că medicii dermatologi recomandă în unanimitate curăţarea tenului de două ori pe zi, dimineaţa şi seară, este important s-o facem în mod corect. Desigur, dacă aveţi tenul sensibil, ar trebui să optaţipentru gelul de curăţare – cel mai delicat mod de a va curăţa tenul. Încheiaţi rutina de curăţare prin pulverizarea delicată de apă termală calmantă pe faţă, pentru a dilua depunerile de calcar care au rămas pesuprafaţa pielii.

Un bărbierit mai inteligent
Bărbaţii petrec o medie de 150 de zile din viaţă bărbierindu-se, timp de 10 minute în fiecare zi! Dar această rutină zilnică care perturbă echilibrul pielii poate fi traumatizantă pentru piele dacă nu esteefectuată în mod corect.
Cel mai bun moment pentru bărbierit este dimineaţă după duş şi înainte de a mânca. De ce? Ar trebui să faceţi un duş mai întâi deoarece apa fierbinte vă va deschide porii şi este preferabil să vă bărbieriţiînainte de a mânca pentru că mestecatul determina circulaţia sângelui înspre suprafaţa pielii, sporind şansele de a va tăia. Nu folosiţi apă foarte fierbinte, aceasta va irita foarte mult pielea , cauzând roşeaţaşi inflamaţia .
Aplicaţi o crema de ras naturală şi delicată ( ceea ce înseamnă că nu conţine substanţe iritante).
După bărbierit puteţi folosi apă termală Gamarde, care calmează pielea sensibilizată de factori externi (precum soarele, poluare etc), previne îmbătrânirea prematură a pielii, reduce inflamarea şi iritaţiile,oferă o senzaţie de confort. Este mineralizată, acţionează ca un antioxidant natural, bogată în sulf.

De asemenea, folosiţi după ras un balsam after shave hidratant natural pentru a ajuta la minimizarea iritaţiilor şi umflăturilor roşii.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu