Criterii pentru alegerea unui aspirator bunCum ar putea un om sa decida ce aspirator va cumpara, atat timp cand exista atat de multe branduri pe piata (Dyson, Electrolux, Phillips, Miele,  Samsung si multe altele)?

Achizitionarea unui aspirator este o investitie majora pentru multe familii, mai ales ca este unul dintre acele produse electrocasnice care sunt necesare pentru pastrarea unei locuinte curate. Cu cat produsul este mai bun, cu atat pretul va fi mai mare, de aceea ar trebui sa analizati in prima faza nevoile pe care le aveti. Care este suprafata de curatat? Cat de intens este traficul? Cat de important este pentru dumneavoastra zgomotul produs de aspirator? Aveti nevoie de un aspirator umed, sau unul uscat este suficient? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care ar trebui sa le raspundeti inainte de a intra intr-un magazin specializat. Luati lista de nevoi obtinuta astfel cu voi, si analizati specificatiile fiecarui aspirator in functie de aceasta.

Iata cateva dintre aceste specificatii:
·         Tipul aspiratorului – Acesta depinde de suprafata de curatare. Putin mai jos aveti lista celor mai comune tipuri.
·         Usurinta de folosire – aceasta asigura confortul utilizatorului in timpul folosirii aspiratorului. Verificati cum trebuie tinut, cat de usor este de manuit, cat este de greu, ce dimensiune are, cat de intuitive sunt comenzile.
·         Zgomotul emis – Daca sunteti sensibil la zgomot, sau aveti vecini pretentiosi, este posibil sa va doriti un aspirator cu materiale fono izolatoare in jurul motorului.
·         Capacitatea de filtrare – Verificati eficienta filtrului, mai ales daca sunteti alergic la praf.
·         Componente aditionale – Verificati toate atasamentele care vin impreuna cu aspiratorul: are capat pentru spatii inguste, dar pentru mobilier? Are capat special pentru covoare? Etc. Daca nu aveti nevoie de astfel de componente, cautati un aspirator mai simplu – pretul va fi mai bun.
·         Consum energetic – de cele mai multe ori, consumul energetic este asociat cu capacitatea de aspirare: adica, cu cat consuma mai mult, cu atat mai puternica este aspirarea. Totusi, aspiratoarele profesioniste reusesc sa mentina un consum energetic scazut. Daca sunteti interesati de astfel de produse, consultati un specialist.
Tipuri de aspiratoare:
·         Aspiratoare de mana – Sunt aspiratoare de dimensiune redusa (de obicei usor de manuit) care au rolul de a ajunge in spatii inguste sau greu accesibile cu alte tipuri de aspiratoare.
·         Aspiratoare verticale versus aspiratoare compacte – Aspiratoarele verticale sunt ideale pentru covoare, in timp ce cele compacte pot curata orice tip de suprafata. Cu toate acestea aspiratoarele compacte sunt mai greu de mobilizat.
·         Aspiratoare cu coada – Acestea sunt lunguiete si inalte, au putere mai scazuta dar sunt ideale pentru persoanele care locuiesc in apartamente mici.
Alti factori de avut in vedere:
·         Intrebati vanzatorul despre sapa de evacuare a aerului, deoarece aceasta influenteaza eficienta aspiratorului.
·         Aspiratoarele cu sistem de filtrare sunt mai scumpe dar mult mai eficiente.
·         Exista aspiratoare cu sac de unica folosinta detasabil, sau cu rezervor fix care poate fi golit cand se umple. Cele cu sac reprezinta un cost suplimentar pentru ca trebuie periodic achizitionati saci noi, insa sunt si mult mai igienice.
·         Daca durabilitatea produsului este un factor important , ar trebui sa luati in considerare cumpararea unui aspirator din metal.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu