Obtinerea unei ambiante echilibrate cu ajutorul asternuturilorCu totii petrecem circa o treime din viata in pat, iar acesta este motivul cel mai bun pentru a decide cu seriozitate ce lenjerie de pat sa utilizam in fiecare zi, asadar aternuturile potrivite sunt o investitie care merita atentie.

La fel ca si patura sau perna ideala, ele ofera confortul de care aveti nevoie si sunt indispensabile pentru o relaxare eficienta. Cearceafurile potrivite ofera un strat foarte placut la contactul cu pielea, fie ca este vorba despre un sezon cald sau rece. Acum dormitul in cearceafuri fine si delicate nu mai este inaccesibil, iar aceasta se intampla datorita tehnologiei avansate folosite la producerea fibrelor din care sunt realizate lenjeriile.

Satinul, bumbacul satinat sau cel creponat sunt cele mai noi produse in materie de lenjerii de pat. Cearceafurile ce au o densitate potrivita sunt in acelasi timp fine, moi, absorbante si respirante. Ele se vor comporta mai bine in utilizare, se curata mai usor, nu intra la apa, sunt prietenoase cu pielea fara a cauza iritatii, ceea ce in final inseamna ca nu vor trebui inlocuite prea curand si, mai mult, se vor pastra ca noi pentru ani intregi.

In functie de stilul camerei de dormit puteti alege o lenjerie de pat care sa se subordoneze designului existent, sau una care sa scoata spatiul din anonimat. Modelele precum dungile, florile si motivele traditionale si contemporane vor fi intotdeauna cele mai populare si cu ele nu puteti da gres indiferent de intentiile privind amenajarea. Iar daca aspectul final nu va satisface, lenjeria este cel mai usor de inlocuit si nu se compara cu mutarea mobilei sau reorganizarea lucrurilor din camera.

In ceea ce priveste confortul oferit de lenjeriile pentru pat, croiala este unul din factorii relevanti. In general puteti opta pentru un cearceaf mulat, cel cu elastic perimentral sau un cearceaf obisnuit in cadrul setului. Este important, mai ales in cazul ceaceafurilor mulate sa cunoasteti dimensiunea exacta a patului pentru ca asternuturile sa se potriveasca perfect si sa nu intampinati disconfort din cauza modului in care lenjeria sta pe pat.

Materialele sunt si ele importante pentru dispozitie si au efect atat din punct de vedere tactil, cat si vizual. Lenjeriile din satin sunt preferate de persoanele romantice, de exemplu, iar luciul lor caracteristic transforma imediat un dormitor obisnuit intr-un spatiu al rasfatului.

Cu lenjerii de pat din materiale naturale aveti din nou aceasta optiune, dar in plus ele protejeaza si sunt delicate chiar si cu cei mai sensibili utilizatori fiind recomandate asadar in special pentru copii.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu