Sisteme de operare pentru smartphone-uriTelefoanele inteligente, asa numitele smartphone-uri au devenit omniprezente. Oriunde te uiti in jur, toata lumea pare sa aiba unul. Dar sunt atatea tipuri si versiuni si sisteme de operare incat e foarte usor sa te pierzi in ele.

In principal sunt 3 sisteme de operare care merita analizate.
iOS : Acesta este sistemul creat de Apple si care ruleaza pe vestitul iPhone si pe iPad-uri. Un sistem bun si echilibrat, destul de usor de folosit si pe care oricine il poate invata repede.
Android : Acesta este realizat de cei la Google. Desi se diferentiaza destul de mult de iOS pana la urma il copiaza in destule instante. Diferenta principala este ca Android este un sistem de operare liber, care poate fi integrat pe orice aparat. De aceea exista mult mai multe telefoane care il folosesc , de la multiple firme precum Sony Erricson, Samsunt, HTC, Motorola, etc.
In alta ordine de idei Android nu este doar pentru telefoane. Versiunea Honeycomb ( Android 3.0 ) a fost creata special pentru tablete iar acum se lanseaza modele precum Motorola Xoom care par sa fie o competitie foarte serioasa pentru liderul actual, iPad-ul.
Windows Phone 7 : Al treilea sistem de operare cu adevarat important de pe piata. Este creat de Microsoft ca raspuns fata de cele doua de mai sus. Acesta are un design complet diferit fata de ce este acum pe piata, si arata extraordinar in anumite situatii. Este sistemul cu cea mai mare crestere atat in rata de adoptie cat si in numarul de aplicatii noi care apar. Numai in primele luni ale acestui an s-au vandut peste 1.6 milioane de telefoane ruland acest sistem. Iar in urma unei intelegeri cu Nokia toti analistii sustin ca Microsoft cu Windows Phone 7 vor ajunge pe primul loc in 2015 in cota de piata.
De ce este atat de special acest sistem? Merita el cumparat?  Iata un articol foarte complet despre Windows Phone 7 care explica si partile bune si partile rele. Si daca sunteti curiosi da, exista si pe piata romaneasca aparate care ruleaza Windows Phone 7 precum HTC Mozart.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu