O calatorie la munteCalatoriile, fie ele de business sau de placere, ne trezesc de fiecare data un sentiment aparte si instinctul de a explora, un instict pe care de multe ori uitam ca il avem. Multa lume aseama acest instict cu simpla curiozitate si spun simpla pentru ca instictul de a explora nu poate fi comparat cu aceasta.

Nu stiu exact cum sunt altii, dar eu cand ajung intr-un loc unde nu am fost niciodata pana in acel moment ma simt extraordinar, in primul rand pentru ca am avut ocazia sa ajung sa vizitez acel loc chiar daca si pentru putin timp si in al doilea rand datorita faptului ca astfel se declanseaza instinctul de a explora.

De multe ori s-a nimerit sa ajung in orase despre care nu am auzit nimic sau in orase unde nu ma asteptam sa ajung in acea perioada, iar cel mai bun sfat pe care il pot da cuiva care ajunge in situatia mea este sa caute ghiduri de calatorie pentru ca un astfel de ghid iti poate economisi foarte mult timp ba chiar si bani in anumite situatii.

Desi am avut de putine ori ocazia de a vizita magnifica noastra tara, tind sa sper ca pe viitor voi face mai des acest lucru. Ultima mea calatorie in tara (si aici nu pun la socoteala vizitele din vara aceasta de la malul marii) s-a consumat ca sa spun asa la inceputul anului cand am decis sa petrec noaptea intre anii alaturi de cei dragi la munte, mai exact in Bran, o localitate superba pe care nu o vizitasem pana in acel moment si de care m-am indragostit iremediabil datorita peisajelor magnifice, dar si datorita oamenilor calzi si primitori de aici. Drumul spre Bran mi s-a parut cel putin la fel de magnific chiar daca intre munti, prin acele serpentine trebuie sa ai un stomac tare, frumusetile locurilor, natura si aerul de munte te fac sa uiti de toate lucrurile rele din viata ta si-ti ofera o doza de optimism de care cred ca avem nevoie cu totii din cand in cand. Ca in oricare calatorie de acest gen nu am putut zabovi numai in acel loc si cum instinctul de care va vorbeam si-a facut aparitia a trebui sa-l urmez astfel am ajuns la Rasnov apoi in Poiana Brasov si imprejurimi, iar la final am ajuns la Cheile Gradistei unde ne-am baut ceaiul de seara si unde am vazut unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din viata mea.

Calatoria nu s-a incheiat fara sa vizitez chiar si pe timp de noapte Piata Sfatului din Brasov sau partiile din imprejurimi. Mi-as mai fi dorit sa pot vizita tot ce era vizitat prin aceasta zona, dar din pacate perioada aleasa nu era una tocmai potrivita pentru turistii dornici sa viziteze atractiile si obiectivele turistice din zona asa ca m-am resemnat cu gandul ca poate cu alta ocazie voi putea vizita Cetatea Rasnov, Castelul Bran sau Biserica Neagra din Brasov.

Pentru multa lume un drum lung cu masina se poate dovedi un adevarat cosmar, ins anu si in cazul meu care de fiecare data cand pornesc la un drum mai lung incerc sa aflu care sunt drumurile cu ajutorul carora pot ajunge la destinatie si care sunt cele pe care ma pot intoarce acasa deoarece de multe ori prefer sa plec pe un drum si sa ma intorc pe un altul tocmai pentru a putea vizita cel putin in treacat si alte zone din tara si nu numai.

Ca de exemplu, spre Bran am mers pe drumul Rucar-Bran, iar la intoarcere am trecut pe la Intorsura Buzaului, astfel am reusit sa trec prin doua zone superbe in aceeasi calatorie.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu