Trasee de parcurs cu trenulImportant e si drumul, nu doar destinatia la care trebuie sa ajungi, asa ca haideti sa parcurgem impreuna cateva trasee spectaculoase. Pentru a putea admira in tihna peisajele minunate, am ales ca mijloc de transport…trenul. Deci sa purcedem la drum cu 9 trenuri iuti ca gandul, ce strabat lumea-n lung si-n lat.

1. Glacier Express, Elvetia
Glacier Express este un tren celebru ce face legatura intre statiunile montane St. Moritz si Zermatt, din Elvetia. Daca veti alege sa strabateti acest traseu cu trenul, calatoria va dura aproximativ 7 ore, timp in care veti putea admira peisaje montane surprinzatoare. Veti urca Alpii si veti ramane cu gura cascata in fata panoramei oferite de vaile adanci, de cele 91 de tuneluri si de cele peste 291 de viaducte.

2. Bernina Express, Elvetia-Italia

Bernina Express leaga orasul Chur, din Elvetia de Tirano, din Italia, traversand muntii Alpi. Daca va hotarati sa fiti pasagerii acestui tren, atunci asteptati-va la schimbari bruste de peisaje, deoarece , in doar cateva ore, veti trece pe langa ghetari si veti ajunge in locuri insorite, cu palmieri.

Bernina Express trece peste 196 de viaducte si prin 55 de tunele, oferindu-va privelisti spectaculoase, pe care cu greu le veti putea uita.

3. Royal Scotsman, Scotia

Pentru a avea parte de o calatorie exclusivista cu trenul si de o priveliste incantatoare, va recomand Royal Scotsman. Luxul oferit de acest orient express este depasit doar de frumusetea izbitoare a peisajelor scotiene – lacuri limpezi in care se reflecta culmile muntilor-, dar si de misterioasele castele din aceste tinuturi, care au dat nastere multor legende.

Trenul isi tese drumul prin salbaticia scotiana, trecand prin tunele si peste viaducte.

4. Danube Express, Anglia-Germania-Austria-Ungaria-Romania-Bulgaria-Turcia

Exista un tren expres care trece prin Romania, insa pleaca din capitala Marii Britanii. Calatoria cu acest tren dureaza 9 zile si va va oferi cele mai spectaculoase privelisti, de la cele montane, oferite de Carpati, pana la cele ale litoralului Marii Negre.

5. Flam Railway, Norvegia

Daca va aflati in vacanta in Norvegia, nu ratati o calatorie cu Flam Railway. Acest tren parcurge un traseu scurt, de doar 20 de km, insa veti avea parte de o experienta inedita, deoarece, timp de o ora, veti strabate superbe peisaje nordice. Flam Railway face legatura intre orasul Flam, situat la o altitudine de 2 m, si Myrdal, aflat la 866 m. Asa ca veti escalada muntii norvegieni si veti traversa 20 de tunele. De asemenea, veti putea fotografia in liniste aceste peisaje incantatoare, pentru ca trenul se opreste de 8 ori pe traseu.

6. Coastal Classic Train, Alaska

O calatorie intr-o destinatie indepartata este cea cu trenul Coastal Classic, prin Alaska. Acest tren face legatura intre orasul Anchorage de Seward, iar traseul, ce dureaza aproximativ 4 ore, atrage, anual, sute de turisti. Din compartimentul acestui tren veti putea admira ghetari uriasi si lacuri glaciare, ce parca sunt amortite de ger. O experienta de neuitat, nu-i asa?

7. Peru Rail, Peru

Intr-o calatorie cu trenul, ce dureaza aproape 4 ore, va puteti intoarce in timp, descoperind civilizatii de mult disparute. Peru Rail face legatura intre Cusco si Machu Picchu si strabate campii verzi si sate aflate la poalele Anzilor, urcand mai apoi de-a lungul raului Urubamba, printr-un canion ce va ofera imagini spectaculoase, pentru a ajunge mai apoi in orasul pierdut – Inca, din Machu Picchu.

8. El Chepe Railway, Mexic

In America de Nord, mai exact in Mexic, exista un tren ce strabate o distanta mult mai mare decat cel din Peru. Este vorba despre El Chepe Railway care face legatura dintre Chihuahua si Los Mochis, traseu ce are o lungime de aproximativ 660 km, iar calatoria dureaza de trei ori mai mult, adica 12 ore. Acesta calatorie cu trenul este si o incursiune in cultura, istoria si folclorul acestei regiuni din Mexic. De asemenea, veti traversa Sierra Tarahumara si veti trece prin 86 de tunele si peste 37 de viaducte, ce sunt considerate o capodopera a ingineriei mexicane. Peisajele pe care le veti putea admira in aceasta calatorie cu trenul sunt… uimitoare!

9. Whistler Mountaineer, Canada

Daca doriti sa vedeti cat mai multe dintre superbele privelisti canadiene, nu trebuie sa pierdeti ocazia de a va plimba cu Whistler Mountaineer. Acest tren face legatura intre Vancouver si Whistler, iar in timpul calatoriei de 3 ore veti traversa peisaje care pur si simplu va vor taia respiratia – cascade uimitoare, rauri involburate, munti si chiar Oceanul Pacific.

Parca o calatorie cu trenul nu mai este atat de neplacuta, cand este vorba despre trenuri de lux, ce strabat peisaje ce te lasa fara cuvinte?

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Un comentariu la “Trasee de parcurs cu trenul”

  1. Mihai spune:

    Superbe peisajele! O idee minunata – turismul din tren! Alaksa, Canada, Mexic, uneori si Romania :)

Scrie un comentariu