Atractiile turistice ale MaramuresuluiMaramures este locul unde relaxarea intalneste natura. Toata lumea isi doreste sa gaseasca cazare in Maramures, la pensiuni in care sa se poata bucura de acea farama, pe care o poti descoperi nu in povestile locului ci intr-o zona ce-si conserva traditiile.

O zona inconjurata de dealuri, paduri, munti si fanete, Maramures este locul ideal pentru o vacanta parca rupta de realitate. Casutele si pensiunile din lemn, traditionale dar si moderne in acelasi timp, sunt locul de cazare in Maramures pe care gazdele incearca sa-l faca cat mai confortabil pentru oaspetii lor.

Maramures este o zona fantastica, incarcata de traditie. Localnicii ofera informatii despre portul traditional maramuresan, intampina turistii cu preparate traditionale, pun la dispozitie cele mai frumoase locatii de cazare in Maramures, si toate acestea la un pret foarte accesibil. Cine viziteaza o casa de morosan, sigur nu o paraseste cu stomacul gol. Majoritatea pensiunilor din Maramures dispun de amenajari moderne, bai proprii, tv, internet, gradini mari cu foisoare unde oaspetii se pot relaxa si savura un paharel de tuica.

Sunt pensiuni in Maramures care organizeaza seri cu dansuri si muzica folclorica, iar turistii pot imbraca costume traditionale care se confectioneaza numai in aceasta zona. Fiecare zi petrecuta in inima Tarii Maramuresului este o zi plina de veselie si relaxare. Peisajele de munte, aerul curat, gazdele ospitaliere, mancarurile traditionale, bisericile din lemn,traditiile stravechi si conditiile impecabile de cazare sunt doar cateva din motivele pentru care merita vizitat Maramuresul.

In Maramures, viata taranului din trecut si cultura oamenilor au ramas intacte. Pentru cei ce vor sa invete obiceiurile unui taran autentic care isi iubeste tara si traditia, cu siguranta acesta este locul care le poate oferi o experienta de neuitat.

Pentru omul care vrea sa se familiarizeze cu Tara Maramuresului, cel mai important punct turistic pe care trebuie sa-l viziteze este Muzeul Etnografic al Maramuresului din Sighetu Marmatiei. Maramuresul sta foarte bine la capitolul muzee, asadar, cei care doresc sa viziteze aceasta zona vor avea programul incarcat.

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu