Cele mai deosebite calatorii cu trenul – Trans-siberianulPentru o experienta reusita cu Trans-siberianul, merita sa se mearga in perioada mai-septembrie, insa este mai ieftin in perioada iernii. Calatoria poate fi impartita in sectiuni cu cazare noaptea la hotel, optiune aleasa de multi turisti de pe ruta Vladivostok cu o singura oprire la Irkutsk pentru a vizita bisericile si muzeele orasului, strazile si cabanele din lemn.

Majoritatea rutelor catre Moscova, sunt operate de catre compania aeriana Alitalia, de pe Aeroport Otopeni. Putini sunt turistii care isi achizitioneaza bilete de avion catre Moscova si nu incearca si o calatorie cu trenul. Exista o excursie care merita facuta macar o data in viata si care se presupune a fi cea mai lunga, avand ruta intre Moscova si Vladivostok.

Rutele

Principala atractie a calatoriei este peisajul rusesc, panoramele vaste si imensitatea padurii de taiga. Locurile cele mai apreciate din calatorie sunt: Kazan, singura fortareata tatara din Rusia, uriasul Kremlin, Yekaterinburg pentru a vedea singura biserica construita pe terenul crimei ultimei familii regale rusesti si Irkutsk, cunoscuta drept “Parisul Siberian“, cu multe cladiri neo-clasice si din lemn, cu traforaje decorate in mod fantastic. Pentru cei care sunt in cautare de rezervari hotel, tarifele in Irkutsk pornesc de la 36€/noapte.

Costuri

Pentru a calatorie pe un singur segment catre Vladivostok, tarifele pornesc de la 500£ pentru clasa II si 800£ pentru clasa I, incluzand mancare. Fiecare vagon de dormit are cel putin 2 toalete in stil western si o camera pentru spalat cu chiuvete. In Rusia micul dejun tipic consta in sunca, oua prajite, pranzul consta in snitel si cartofi, iar cina este formata din supe si salate. Berea, sampania ruseasca, vodka, ciocolata si snacksurile sunt vandute la bar. Restaurantul aferent Mongolian Railways serveste orez si carne de oaie, in timp ce mancarea din partea Chinei detine o varietate de tipuri de mancaruri.

Sursa: http://hoteluri24.com/

Spune-ne parerea ta. COMENTEAZA!

Scrie un comentariu